Η καινούργια μόδα στα τραπεζάκια σαλονιού

trapezaki-saloniou

Το τραπεζάκι του σαλονιού είναι ένα από τα σημαντικότερα έπιπλα σε κάθε σαλόνι. Ο λόγος που το λέμε αυτό είναι σχετικά απλός: μας κάνει τη ζωή ευκολότερη. Στο τραπεζάκι θα ακουμπήσουμε όλα τα πράγματα που θέλουμε να έχουμε κοντά μας όταν καθόμαστε και χαλαρώνουμε στο σαλόνι μας.

Αυτά μπορεί να είναι είτε κάποια σκακς, καφέδες και αναψυκτικά είτε τηλεκοντρόλ από διάφορες συσκευές και φυσικά κάποια βιβλία και περιοδικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι βγάζουν κάθε χρόνο ειδικά βιβλία για τα τραπεζάκια σαλονιού, τα λεγόμενα coffee table books.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε λοιπόν, είναι πολύ λογικό οι σχεδιαστές και οι επιχειρήσεις επίπλων να δίνουν μεγάλη σημασία στα εν λόγω τραπεζάκια. Αν κοιτάξετε έναν κατάλογο ή ένα περιοδικό με έπιπλα και ιδέες για διακόσμηση είναι σίγουρο ότι θα δείτε πάρα πολλά σχέδια. Ποια από αυτά όμως είναι τα πιο trendy; Ποιες είναι οι καλύτερες τάσεις όσον αφορά τα τραπεζάκια σαλονιού; Ας δούμε ευθύς αμέσως!

Εύκολη μετακίνηση

Το τραπεζάκι σαλονιού μπορεί να είναι στο κέντρο συνήθως του living room μας, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν στιγμές που για τον άλφα ή τον βήτα λόγο θα θέλαμε να το πάμε αλλού. Αυτό φαίνεται πως το κατάλαβαν καλά οι σχεδιαστές επίπλων, γι’ αυτό και πλέον βλέπουμε ότι βγαίνουν πολλά τραπεζάκια με ροδάκια τα οποία και είναι εύκολο να μετακινηθούν όπου θέλουμε και μάλιστα χωρίς να χαλάσει η διακόσμηση τους ή να πέσουν τα πράγματα που έχουν πάνω τους. Αν λοιπόν θέλετε λίγη ευελιξία στο σαλόνι σας, τα efdeco τραπεζάκια σαλονιού με ρόδες είναι η κατάλληλη επιλογή.

Αποθηκευτικοί χώροι

Τα τραπεζάκι υπάρχουν για να μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη, όπως είπαμε και παραπάνω. Ένας από τους κύριους λόγους που τα αγαπάμε τόσο πολύ, είναι το γεγονός ότι ακουμπάμε πάνω τους όλα τα πράγματα που μας χρειάζονται στο σαλόνι. Αυτό όμως έχει συχνά σαν αποτέλεσμα απλά να δημιουργείται μία τεράστια στοίβα με πράγματα πάνω στα τραπεζάκια σαλονιού, τα οποία μάλιστα και ποτέ δεν τακτοποιούμε. Μία λοιπόν από τις πιο σύγχρονες τάσεις είναι η δημιουργία ειδικών χώρων αποθήκευσης στα τραπεζάκια έτσι ώστε να μη στοιβάζουμε πράγματα πάνω τους, αλλά και να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή που είναι κάποιο τηλεκοντρόλ, βιβλίο κλπ.

Το στρόγγυλο σχήμα

Η αλήθεια είναι ότι ακούγοντας την λέξη τραπεζάκι αυτό που μας έρχεται στο μυαλό είναι ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο έπιπλο. Αυτό όμως πλέον αλλάζει. Το τραπεζάκι τοποθετείται συνήθως απέναντι από τον καναπέ ή στη μέση της γωνίας που σχηματίζουν δύο καναπέδες τοποθετημένοι σε σχήμα L. Χρησιμοποιώντας τετράγωνα και ορθογώνια τραπεζάκια δεν έχουν όλοι την ίδια πρόσβαση στα πράγματα που είναι πάνω τους, αφού όσοι είναι μακριά από τις άκρες τους απλά δεν τα φτάνουν. Τα στρόγγυλα τραπέζια φέρνουν την ισότητα στη παρέα αφού δίνουν την ίδια πρόσβαση σε όλους. Επιπλέον, το σχήμα τους είναι πολύ μοντέρνο και trendy και αποτελεί τέλεια επιλογή για ένα μοντέρνο και νεανικό σαλόνι.

Οδηγός οι ανάγκες σας

Όπως είπαμε και πριν, το τραπεζάκι σαλονιού είναι ίσως το δεύτερο πιο σημαντικό έπιπλο ενός σαλονιού μετά τον καναπέ. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν πρέπει να επιλέξετε ένα με βάση μόνο το σχεδιασμό και το πόσο trendy είναι. Οι ανάγκες σας αλλά και το μέγεθος του διαθέσιμου χώρου σας θα πρέπει να είναι ο οδηγός σας για την επιλογή. Δεν έχει νόημα να αγοράσετε ένα trendy τραπεζάκι αν σας κλείνει όλο τον χώρο στο σαλόνι σας!