Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε υγρά αναπλήρωσης για ηλεκτρονικό τσιγάρο

electronic cigaretteΤο ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και την έχει κάνει λίγο πιο υγιεινή, ειδικά για τους καπνιστές.

Ένα μειονέκτημα που έχει όμως αυτή η νέα συνήθεια, είναι το γεγονός ότι μόνο απλή δεν είναι.

Ένας υποψήφιος ή νέος ατμιστής θα πρέπει να κάνει αρκετή έρευνα ή και δοκιμές μέχρι να καταλήξει σε μία ατμιστική εμπειρία που θα τον ικανοποιεί πλήρως. Δείτε περισσότερα εδώ

Μία από τις παραμέτρους του ηλεκτρονικού τσιγάρου και τους ατμίσματος γενικότερα που χρειάζεται αρκετό ψάξιμο είναι τα υγρά αναπλήρωσης.

Το υγρό του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι στην ουσία αυτό που ατμίζουμε, οπότε καλό είναι να ξέρουμε και να προσέχουμε κάποια πράγματα όταν το επιλέγουμε είτε τη πρώτη φορά που θα αγοράσουμε το ηλεκτρονικό μας τσιγάρο είτε όταν θα τελειώσει το υγρό που μας δόθηκε από το κατάστημα και θα πρέπει να αγοράσουμε καινούργιο.

Το υγρό που θα αγοράσετε θα πρέπει να έχει ειδική πιστοποίηση

Θα δείτε ότι κάποια υγρά αναπλήρωσης φέρουν πάνω σήμανση που μας πληροφορεί ότι το εν λόγω προϊόν φέρει πιστοποίηση από ανεξάρτητο εργαστήριο.

Αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα του έχει ελεγχθεί από κάποιο ειδικό εργαστήριο το οποίο δεν ανήκει ή δεν συνεργάζεται με την επιχείρηση που το παράγει, οπότε και τα αποτελέσματα είναι πιο αξιόπιστα.

Τα υγρά που φέρουν αυτή τη πιστοποίηση είναι υψηλής ποιότητας και πιο ασφαλή. Προσοχή, το γεγονός ότι ένα υγρό δεν φέρει τέτοια πιστοποίηση δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι επικίνδυνο, απλά καλό θα ήταν να προτιμάτε αυτά που την έχουν για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Θα πρέπει να φέρουν σήμανση ότι περιέχουν συστατικά «φαρμακευτικής ποιότητας»

Αυτή η σήμανση σημαίνει ότι τα κύρια συστατικά του υγρού αναπλήρωσης δηλαδή η νικοτίνη, η προπυλενογλυκόλη και η φυτική γλυκερίνη είναι «καθαρά» και δεν έχουν νοθευθεί, αραιωθεί ή αναμιχθεί με άλλα υλικά τα οποία μπορεί να είναι κι επιβλαβή για την υγεία, σε αντίθεση με τα τρία κύρια συστατικά των υγρών αναπλήρωσης που είναι απολύτως ασφαλή στη καθαρή τους μορφή.

Αποφύγετε οπωσδήποτε τις ουσίες διακετύλιο και ακετυλοπροπιονύλιο

Οι συγκεκριμένες ουσίες χρησιμοποιούνταν παλιότερα σε κάποια υγρά αναπλήρωσης αλλά η χρήση τους τώρα έχει ελαχιστοποιηθεί καθώς θεωρείται ότι δημιουργούν προβλήματα στους πνεύμονες.

Καλό είναι λοιπόν να μείνετε μακριά από οποιοδήποτε υγρό τις περιέχει, ακόμη και αν φέρει πιστοποιήσεις για τη καθαρότητα των συστατικών του.

Αποφύγετε τα υγρά με μεγάλες ποσότητες αρωματικών ουσιών

VapingΟι αρωματικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα υγρά αναπλήρωσης είναι ίδιες με αυτές που χρησιμοποιούνται και στα τρόφιμα για να πάρουν γεύσεις και αρώματα, οπότε ισχύει και γι’ αυτά ότι ισχύει για τις αρωματικά στοιχεία των συσκευασμένων τροφίμων: όσο μικρότερη ποσότητα, τόσο το καλύτερο.

Η μικρή ποσότητα αρωματικής ουσίας δείχνει την καθαρότητα και την υψηλή ποιότητα της. Αν ένα υγρό ηλεκτρονικού τσιγάρου έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αρωματικά στοιχεία, τότε μάλλον αυτά δεν είναι υψηλής ποιότητας και δεν είναι συνετό να τα προτιμήσετε.

Έχετε αλλεργίες; Προσοχή στα αρώματα!

Όπως είπαμε και πριν, τα αρωματικά στοιχεία των υγρών αναπλήρωσης είναι ίδια με αυτά των τροφίμων, οπότε και παράγονται με απόσταξη από τα τρόφιμα ή τα άλλα προϊόντα των οποίων το άρωμα προσφέρουν στο χρήστη.

Κατά τη διαδικασία της απόσταξης λοιπόν, είναι πιθανό κάποια ίχνη του τρόφιμου που υπόκειται την απόσταξη να περάσουν μέσα στο άρωμα. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος είναι αλλεργικός σε κάποιο τρόφιμο ή ουσία, καλό θα ήταν να αποφεύγει υγρά αναπλήρωσης – αλλά και τρόφιμα και άλλα προϊόντα – με το άρωμα ή τη γεύση αυτού στο οποίο έχει αλλεργία για να μην έχει δυσάρεστες εκπλήξεις και αλλεργικές αντιδράσεις.

Κρατάτε τα υγρά αναπλήρωσης μακριά από παιδιά

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα προϊόντα που σχετίζονται με αυτά απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικους γι’ αυτό και πολλά έχουν ειδικά πώματα ή μπουκάλια ασφαλείας που δεν μπορούν να ανοίξουν τα παιδιά.

Αν λοιπόν έχετε μικρά παιδιά, εννοείται πως θα πρέπει να κρατάτε τα υγρά αναπλήρωσης μακριά από τα παιδιά σας και να επιλέγετε πάντα συσκευασίες και μπουκάλια με παιδικές ασφάλειες.